Miodowe makówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miód

    1/4 litra
  • cukier kryształ

    12 i 1/2 dag
  • mak

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować, mieszając mód z cukrem i suchym przesianym makiem. Gdy masa lekko się zrumieni wyłożyć ją na posmarowany oliwą półmisek. Cienko rozsmarować m\\nożem. Gdy zastygnie pokroić w kostkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kate131 14.03.2011 07:24
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat