miodowe filety z kurczaka

miodowe filety z kurczaka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

marynata

  • oliwa

    4 łyżki
  • Musztarda sarepska Prymat

    1 łyżka
  • miód

    4 łyżki
  • sok z cytryny

    1 sztuka
  • kolendra

    1/2 pęczka
  • chilli

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta

mięso

  • filet z kurczaka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę, miód, musztardę oraz sok z cytryny mieszamy razem dodając przyprawy sól pieprz i odrobinę chilli. Do marynaty dodajemy też posiekaną kolendrę. Do marynaty wkładamy pokrojony na mniejsze kotlety filet. Zostawiamy na 5 godzin. Po tym czasie odsączamy , układamy na blaszce wyłożonej papierem lub w naczyniu żaroodpornym i pieczemy w 190 stopniach przez 35-40 minut polewając od czasu do czasu marynatą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 24.10.2014 08:40
pyszne mięsko
berys18 24.10.2014 07:43
smaczne mięsko
teresa18 23.10.2014 20:19
Świetne połączenie smaków
Agata3 23.10.2014 13:07
smakowita marynata:)
jola91 23.10.2014 12:39
Apetyczny filecik, lubię takie marynaty do mięska :)
Mira85 23.10.2014 12:37
super na obiad
aniagdz 23.10.2014 11:40
ooo bardzo ciekawy przepis i pomysł:)
gosia56 23.10.2014 10:50
na pewno pyszne mięsko;)
engie23 23.10.2014 08:49
apetycznie wyglądają
IZABELA29 23.10.2014 07:14
Lubię słodkawe mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat