Miodowe filety z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z kurczaka

    4
  • pomidorki koktajlowe

    4 gałązki
  • rozmaryn

    2 gałązki
  • marynata

  • musztarda

    1 łyżka
  • miód

    2 łyżki
  • natka pietruszki

  • olej

    3 łyżki
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Najpierw łączymy musztardę , miód , sól, pieprz olej i posiekana natkę i robimy marynatę . Zanurzamy mięso w tej marynacie i odstawiamy na 2 godziny . Następnie grillujemy kurczaka z każdej strony od czasu do czasu smarujemy marynatą mięsko . Pomidorki umyte i osuszone ale nie odrywane z gałązek polewamy te pomidorki olejem i pieczemy na aluminiowych tackach razem z tymi gałązkami rozmarynu przez 10 minut , upieczone już kawałki mięsa nabijamy na patyczki i układamy na upieczonych pomidorkach.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 19.08.2013 12:20
pyszne mięsko
aisza1 21.03.2013 06:18
musi być smaczne
annagebalska 05.09.2012 10:00
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat