miodowe chrupki

miodowe chrupki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier drobny

    175 g
  • miód

    75 g
  • margaryna

    125 g
  • wiśnie

    100 g
  • pestki dyni

    100 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania miodowe chrupki

cukier, miód, tłuszcz i śmietankę (150 ml) wymieszać, doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 min. mieszając. wiśnie posiekac dodać do masy razem z musli i pestkami. Gotować 5 min. mieszając. Blache wyłozyć papierem do pieczenia, rozsmarowac mase. Piec 15-18 min. w temp.200 stopni. Placek ostudzić, pokroić na małe kwadraty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat