Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa pigwówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pigwa 50 dag
cukier 30 dag
miód naturalny 1/2 szklanki
wódka 3/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa pigwówka

Pigwę myjemy wyjmujemy gniazda ,przecinamy na ósemki.Wkładamy do słoika zasypujemy cukrem .Dolewamy 3/4 litra wódki z spirytusu -czyli rozmajonego spirytusu ,wódka kupna jest słabsza. Odstawiamy zamknięty słoik na opk 4 tygodnie .Po tym czasie odcedzamy napój od owoców. Dolewamy miód .Mieszamy dobrze i rozlewamy do butelek . Zostawiamy w butelkach jeszcze na ok 3-4 dni. Pigwówka jest gotowa do spożycia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 21.05.2015 09:59
pigwówka mniam
Katarzyna/kate1980 22.12.2012 20:21
super
owca441 22.12.2012 18:34
nie lubię takich trunków
iwa643 22.12.2012 15:19
Polecam pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak