Miodowa pierś

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczka

    1 szt
  • miód

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • olej

    kilka kropel
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miód wymieszać w miseczce z papryczką , solą olejem i sokiem z cytryny.Pierś oczyścić, ostrym nożem zrobić kratkę i z obu stron zmoczyć w marynacie .pozostawić na 2-3 godziny.Smażyć na wolnym ogniu w niewielkiej ilości tłuszczu do uzyskania ładnego rumianego koloru. Podlać odrobiną wody przykryć pokrywką i dusić ok 10 min.Podawać z sałatką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ewelina/bunia 07.11.2010 17:39
dobre
Sarenka 20.09.2010 16:04
Bajeczna skorupka, az milo sie patrzy!
justyna111 11.09.2010 11:32
super
Lidia11 08.09.2010 23:54
wygląda apetycznie
MarianM 04.09.2010 19:09
piersi są najlepsze
Ewa104 20.08.2010 06:37
Bardzo smacznie wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat