Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa karkóweczka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
cebula 4 sztuki
ketchup łagodny 0,5 szklanki
miód 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa karkóweczka

Karkówkę myjemy osuszamy, kroimy na plastry i posypujemy przyprawą do karkówki. Cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do karkówki. Do miseczki dajemy ketchup, miód, koncentrat pomidorowy i 3 łyżki wody – mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy karkówkę. Mieszamy najlepiej ręką i wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po godzinie wyjmujemy i przekładamy do żaroodpornego naczynia z pokrywą i pieczemy 1,5 godziny w temp 180 C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 14.06.2014 09:14
rewelacja jak dla mnie
olkaaa 05.06.2014 07:35
robię podobną
Janina 14.04.2014 22:25
Smaczne takie mięsko;)
patryska76 14.04.2014 18:12
Pyszna taka karkówka :)
idealme 14.04.2014 18:10
pysznie wygląda!
Lidzia 14.04.2014 17:45
Świetnie wygląda i zapewne tak smakuje.
kasiaw 14.04.2014 17:34
wygląda i smakuje wyśmienicie
Grazyna0211 14.04.2014 17:32
pyszne mięsko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak