Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj z kaszą jęczmnienną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 20 dag
marchew 15 dag
brokuły 15 dag
cebula 2 sztuki
filet z mintaja 60 dag
bulion warzywny 250 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj z kaszą jęczmnienną

Filet kroimy na porcje,doprawiamy solą i pieprzem.Odstawiamy na godzinę do lodówki.Gotujemy kaszę.Marchewkę kroimy w plasterki,brokuły dzielimy na różyczki,gotujemy w bulionie 15 minut.Pokrojone cebule przesmażamy i z warzywami dodajemy do kaszy.Doprawiamy.Kaszę przekładamy do naczynia żaroodpornego,na wierzch kładziemy rybę.Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.Posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 20.01.2012 10:41
lista zakupów zrobiona będzie trzeba przetestować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak