Mintaj z kaszą jęczmnienną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kasza jęczmienna

    20 dag
  • marchew

    15 dag
  • brokuły

    15 dag
  • cebula

    2 sztuki
  • filet z mintaja

    60 dag
  • bulion warzywny

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet kroimy na porcje,doprawiamy solą i pieprzem.Odstawiamy na godzinę do lodówki.Gotujemy kaszę.Marchewkę kroimy w plasterki,brokuły dzielimy na różyczki,gotujemy w bulionie 15 minut.Pokrojone cebule przesmażamy i z warzywami dodajemy do kaszy.Doprawiamy.Kaszę przekładamy do naczynia żaroodpornego,na wierzch kładziemy rybę.Pieczemy 40 minut w 180 stopniach.Posypujemy koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
agata1722 20.01.2012 10:41
lista zakupów zrobiona będzie trzeba przetestować

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat