mintaj w śmietanowym cieście

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    500 g
  • jajka

    2 szt
  • mąka

    3 łyżki
  • śmietana

    2 łyżki
  • cząber

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mintaja odmrozić,pokroić na małe kawałki. Z mąki,jajek, śmietany i dużej ilości przypraw zmiksować ciasto. Mintaja maczać w cieście, smażyć w głębokim tłuszczu.Podawać z frytkami i surówką.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (20)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Andysz 02.05.2012 08:43
przepyszne danie;))
Margo1 15.03.2012 07:18
smaczniutki
Żaneta1 04.12.2011 18:15
super
edyta44 10.10.2011 09:05
pycha
Izabela/bella81 12.09.2011 08:44
wypróbuję, bo wygląda zachęcająco :)
anja3107 27.07.2011 07:51
mniam
edyta44 25.07.2011 15:55
pycha
PaniMISIOWA 02.05.2011 18:07
rybka w cieście - to lubię!
Karolcia12 22.02.2011 09:20
pyszna rybka
banditka 14.12.2010 12:03
smaczne :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat