mintaj w pikatnym sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    200 g
  • cebula

    20 g
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 sztuka
  • sól, pieprz

  • Kwas cytrynowy Prymat

  • sos

  • cebula

    50 g
  • olej

    10 g
  • jabłko

    80 g
  • mąka

    2 g
  • jogurt

    50 g
  • mleko

    50 g
  • ketchup

    20 g
  • natka pietruszki

    2 g
  • papryka

    50 g
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować osoloną wodę z dodatkiem upieczonej cebuli, liścia laurowego, kwasku cytrynowego i innych przypraw. Oczyszczone filety włożyć do gotującej się wody i gotować 15 minut na małym ogniu. Przygotować sos: cebulę pokroić w plasterki i udusić na tłuszczu. Jabłko obrać, zetrzeć na tarce, dodać do cebuli i dusić z dodatkiem soli, pieprzu i ketchupu. Dodać jogurt wymieszany z mlekiem i mąką- gotować ok. 5 minut na słabym ogniu. Do gotowego sosu dodać posiekaną zieleninę i paprykę pokrojoną w paski. Rybę wyjąć z wywaru, ułożyć na półmisku i polać gorącym sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat