Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w kukurydziano ziołowym cieście

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

filet z mintaja 6 kostek

Ciasto;

mąka pszenna 10 dag
mąka kukurydziana 10 dag
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
woda zimna 300 ml
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w kukurydziano ziołowym cieście

Kroki postępowania

1
Ciasto: Mąkę pszenną mieszamy z ziołami i mąką kukurydzianą dodajemy sól do smaku, wlewamy zimną wodę i miksujemy mikserem do uzyskania gęstego ciasta-jak na naleśniki.
Krok 1 - Mintaj w kukurydziano ziołowym cieście foto
2
Kostki mintaja-mrożone zanurzamy w cieście.
Krok 2 - Mintaj w kukurydziano ziołowym cieście foto
3
Następnie kładziemy na gorący olej i smażymy na wolnym ogniu na złocisto, w trakcie smażenia polewamy dodatkowo ciastem aby panierka była grubsza . Podajemy z młodymi ziemniakami i dowolną surówką.
Krok 3 - Mintaj w kukurydziano ziołowym cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 07.07.2015 13:19
smaczna rybka :)
Małgorzata Pin 07.07.2015 12:08
Fajny przepis na ciasto.
bogusia 82 06.07.2015 22:41
Super pomysł:)
agnieszka214 06.07.2015 21:32
Fajny pomysł mniam
Katarzyna59 06.07.2015 21:31
świetny przepis
ilka01 06.07.2015 20:54
super pomysł
zabcia117 06.07.2015 19:20
Ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak