Mintaj w chrupiącej, czosnkowej panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    5 szt
  • pieczywo

    1,5 szklanki pokruszonego
  • czosnek

    3 ząbki
  • koperek

    2 łyżki
  • masło

    1/3 szklanki roztopionego
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę rozmrozić, osuszyć, pokroić na porcje i posolić. Ułożyć na blasze do pieczenia. Lekko posypać pieprzem. Chlebowe okruszki wymieszać z koperkiem i nałożyć na każdą porcję ryby. Czosnek przecisnąć przez praskę i wymieszać ze stopionym masłem. Polać każdy kawałek ryby uzyskaną mieszaniną. Piec w temperaturze 180 stopni C aż wierzch każdej ryby pięknie się zrumieni czyli ok. 20-25 min.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.11.2015 19:34
Dobra ryba.
w mojej kuchni 11.09.2015 10:53
pyszne danie obiadowe..
inka2012 11.09.2015 09:20
smacznie wygląda :)
Jumper123 11.09.2015 08:04
ciekawy pomysł na pewno pyszny
Damiano 10.09.2015 22:10
Fajny pomysł na rybkę
2milutka 10.09.2015 20:39
Pysznie u Ciebie ;)
Wafelek2601 10.09.2015 17:51
Ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat