Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miniguiche ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak 1 opakowanie
pieczarki 5 dag
wędlina 5 dag
czosnek 5 ząbków
cebula 1 szt
jaja 1 szt.
ketchup 1 łyżka
ser żółty 12 plastrów
gałka muszkatołowa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Miniguiche ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Cebulę podsmażyć, dodać poszatkowane pieczarki i dusić do odparowania sosu. Następnie dodać umyty szpinak, ketchup, wędlinę, czosnek z solą, gałkę i jajo-lekko zamieszać. Ciasto francuskie pokroić na 12 równych części. Blachę do muffinek opłukać zimną wodą i we wgłębienia układać kwadraty ciasta.
Krok 1 - Miniguiche ze szpinakiem foto
2
Nadzienie rozłożyć na przygotowanym cieście i obłożyć serem.
Krok 2 - Miniguiche ze szpinakiem foto
3
Piec 10 minut w temperaturze 200°C, następnie zmniejszyć temperaturę do 180°C i dopiec przez kolejne 10 minut aż ser lekko zbrązowieje. Podajemy na zimno i na ciepło, warzywa możemy urozmaicać według sezonu.
Krok 3 - Miniguiche ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 19.06.2013 08:08
pycha! też takie zrobię!
bogusia19 18.06.2013 21:35
smakowite!!
kokoszka
kokoszka 18.06.2013 21:33
pysznie to wygląda
dodi 18.06.2013 21:11
muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak