Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miniaturowe babeczki mandarynkowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 90 g
mandarynki 2 szt
cynamon 1/4 łyżeczki
cukier trzcinowy 50 g
margaryna 35 g
jajko 1 szt
marchewka 100 g
jogurt naturalny 3 łyzki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka
czekolada kilka kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Miniaturowe babeczki mandarynkowe

Kroki postępowania

1
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Mandarynki obieramy i kroimy na malutkie kawałeczki. Na suchą patelnię wrzucamy marchewkę i mandarynki, całość mieszamy i podsmażamy ok 4-5 minut. Pod koniec smażenia posypujemy cynamonem.
Krok 1 - Miniaturowe babeczki mandarynkowe foto
2
Margarynę roztapiamy. W misce mieszamy makę z praoszkiem do pieczenia i cukrem. Do miski dodajemy jajko, jogurt, roztopioną margarynę i marchewkę z mandarynkami. Całość mieszamy do połączenia składników i przekładamy do małych papilotek.
Krok 2 - Miniaturowe babeczki mandarynkowe foto
3
Cześć piekłam w silikonowej foremce do robienia lodu. Pieczemy ok 18-20 minut w 180 stopniach. Wystudzone dekorujemy czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej lub pisakami.
Krok 3 - Miniaturowe babeczki mandarynkowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Alex_M 28.02.2013 13:19
fantastyczne :)
Magula 28.02.2013 12:18
Były pyszne, ale malutkie więc jadło się je jak małe ciasteczka
Krakowianka 27.02.2013 13:59
lubie takie słodkości "na jeden raz" ;)
oilliwka 27.02.2013 09:48
ciekawy przepis, muszę spróbować
Konczi 26.02.2013 09:00
mniam
Luki 26.02.2013 08:47
super
IwonaDD 26.02.2013 08:44
w sam raz do porannej kawy :)
sara1 26.02.2013 08:36
pyszne cudeńka
Agnieszka-87-25 26.02.2013 08:14
ale fajniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak