Mini tortille z kurczakiem i warzywami

Mini tortille z kurczakiem i warzywami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Farsz

  • Pierś z kurczaka pojedyncza

    1 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórek zielony

    1/2 szt
  • majonez

    1-2 łyżki
  • tłuszcz do smażenia

  • sól i pieprz

    do smaku

Sos

  • majonez

    3 łyżki
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • czarny pieprz mielony Prymat

    do smaku

Pozostałe składniki

  • tortilla

    4 placki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Tortille podgrzać na patelni.
2.Pierś z kurczaka posolić i obsypać pieprzem z obu stron, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na rumiano, podlewając co jakiś czas wodą.
3. Zimnego usmażonego kurczaka wraz z papryką czerwoną i ogórkiem zielonym pokroić w drobną kostkę, połączyć majonezem, doprawić do smaku.
4. Sporządzić sos: majonez wymieszać z ketchupem, doprawić do smaku pieprzem.
5. Na gorące placki tortilli układać farsz, zwinąć. Zimne włożyć do lodówki. Pokroić na kawałki. Podawać ze sosem.
anka1988
Tortille można również podawać na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat