Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini torciki bezowe z marsem

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 szt
cukier 350 g
ocet 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
śmietana kremowa 30% 200 ml
mars 2 szt
orzechy włoskie 1 garść
płatki migdałowe 2 garści
dakltyle 3 szt
serek mascarpone 220 g

Przepis i sposób przygotowania na: Mini torciki bezowe z marsem

Białka dynamicznie ubijamy dodajemy cukier i ocet. Na sam koniec dodajemy mąkę, ale mąkę z białkami łączymy już delikatnie łyżką. Bezy nakładamy łyżką na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Muszą być one mniej więcej równe i ułożony w dosyć dużych odstępach
Pieczemy w temperaturze 140 przez ok 7 minut, następnie ok godziny w temperaturze 180 stopni.

Masa: Śmietana kremówka 200 ml, ser mascarpone 3/4 opakowania 2 duże marsy, garść drobno pokrojonych orzechów włoskich, 2 garści płatków migdałów, 3 szt drobno pokrojonych daktyli. Marsy drobno kroimy mieszamy z mascarpone.Dodajemy do tego orzechy włoskie, daktyle i migdały. Ubijamy kremówkę i łączymy ją razem z masą. Kremówkę dokładamy do masy bardzo delikatnie mieszając.

Ostudzone bezy przekładamy masą. Wstawiamy do lodówki na parę godzin.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasia36 11.06.2013 22:14
Smaczny torcik idealny na deser
Kulinarna Ja 05.05.2013 13:02
poproszę o 2 porcje :D
monika1968 05.05.2013 12:45
Super pomysł z tymi marsami
IwonaDD 05.05.2013 08:33
zapowiada się pysznie
iwi 05.05.2013 08:32
Niebiański deser.
kriko 05.05.2013 07:55
pyszne nadzienie
Krzysztof15 05.05.2013 07:49
bardzo pyszne
Noruas 05.05.2013 01:19
mniam, niesamowicie apetyczny deser
Justyna Jussstiii 04.05.2013 23:28
APETYCZNIE WYGLĄDA :) MNIAM PALCE LIZAĆ :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak