Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
4 szt -
cukier
150 gram -
mąka tortowa
100 gram -
mąka ziemniaczana
50 gram -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
śmietana 30%
500 gram -
cukier wanilinowy
1 szt -
czekolada gorzka
1 szt -
mandarynki w puszce
1 szt -
róże do dekoracji
-
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sposób przygotowania
Tortownicę średnicy 15cm. wypełnić ciastem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25min. w temperaturze 180*C.
Tortownice można zastąpić rysując na papierze trzy krążki i umieścić na nich ciasto.
Upieczony i zimny biszkopt przekrój na trzy krążki. Żelatynę namoczyć w trzech łyżkach zimnej wody i podgrzewając rozpuścić. Śmietanę kremówkę ubij, dodaj cukier waniliowy i żelatynę, Mandarynki daj na sito. Na krążek biszkoptu daj śmietanę i mandarynki, przykryj drugim biszkoptem i ponownie daj śmietanę i mandarynki i przykryj trzecim biszkoptem. Cały torcik posmaruj śmietaną, udekoruj nałożoną do szprycy śmietaną i potartą czekoladą.
Torcik udekoruj gotowymi różyczkami waflowymi lub według własnego upodobania.
Smacznego.
Komentarze (78)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (68)