Przepis i sposób przygotowania na: Mini torcik śmietankowy.
Tortownicę średnicy 15cm. wypełnić ciastem i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 25min. w temperaturze 180*C.
Tortownice można zastąpić rysując na papierze trzy krążki i umieścić na nich ciasto.
Upieczony i zimny biszkopt przekrój na trzy krążki. Żelatynę namoczyć w trzech łyżkach zimnej wody i podgrzewając rozpuścić. Śmietanę kremówkę ubij, dodaj cukier waniliowy i żelatynę, Mandarynki daj na sito. Na krążek biszkoptu daj śmietanę i mandarynki, przykryj drugim biszkoptem i ponownie daj śmietanę i mandarynki i przykryj trzecim biszkoptem. Cały torcik posmaruj śmietaną, udekoruj nałożoną do szprycy śmietaną i potartą czekoladą.
Torcik udekoruj gotowymi różyczkami waflowymi lub według własnego upodobania.
Smacznego.