Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto na małe tarty :
-
mąka tortowa
200 gram -
mąka kukurydziana
200 gram -
margaryna
250 gram -
cukier puder
100 gram -
żółtko jajek
3 szt -
masa
-
gruszki
2 łyżki -
cukier
100 gram -
cukier waniliowy
20 gram -
przyprawa do dań słodkich
-
śmietana 30%
500 ml -
maliny świeże
100 gram
Przepis i sposób przygotowania Mini tarty z musem gruszkowym i masą śmietanowo-malinową
Kroki postępowania
2. Dodajemy posiekana margarynę.
3. Cukier puder.
4. Żółtka.
2. Wylepiamy ciastem foremki .
3. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
2 kg gruszek obieramy wycinamy gniazda i ścieramy na grubych oczkach ( starkowałam maszynką )
Gruszki starkowane i odciśnięte z soku wkładamy do garnka dodajemy oba cukry i przesmażamy je .
Przesmażony mus z gruszek kładziemy w małe tarty zapełniając środek - musi być ostudzony już .
100 gram malin z lasu
Miksujemy śmietanę na sztywno dodajemy maliny i miksujemy zmienia się kolor i smak :)
Szprycą do wyciskania masy dekorujemy nasze tarty na mus gruszkowy wyciskamy różne wzorki dekorujemy serduszkiem czekoladowym .
Komentarze (13)
Załaduj więcej komentarzy (3)