Przepis i sposób przygotowania na: Mini tarty z musem gruszkowym i masą śmietanowo-malinową
Kroki postępowania
2. Dodajemy posiekana margarynę.
3. Cukier puder.
4. Żółtka.
2. Wylepiamy ciastem foremki .
3. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
2 kg gruszek obieramy wycinamy gniazda i ścieramy na grubych oczkach ( starkowałam maszynką )
Gruszki starkowane i odciśnięte z soku wkładamy do garnka dodajemy oba cukry i przesmażamy je .
Przesmażony mus z gruszek kładziemy w małe tarty zapełniając środek - musi być ostudzony już .
100 gram malin z lasu
Miksujemy śmietanę na sztywno dodajemy maliny i miksujemy zmienia się kolor i smak :)
Szprycą do wyciskania masy dekorujemy nasze tarty na mus gruszkowy wyciskamy różne wzorki dekorujemy serduszkiem czekoladowym .