Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Ciasto:
-
mąka
180 g -
cukier brązowy
2 łyżka -
kakao
2 łyżka -
żółtko jajek
3 sztuki -
masło
80 g -
cukier waniliowy
2 łyżeczki -
Farsz:
-
jabłka
1 kg -
masło
1 łyżeczka -
cukier
3 łyżki
Przepis i sposób przygotowania Mini szarlotki w czekoladowym cieście
W tym czasie, jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę, podsmażamy na maśle z dodatkiem cukru.
Gotowe ciasto wałkujemy, wylepiamy foremki na mini babeczki (o średnicy 5cm - 5 sztuk). Na górę układamy jabłka i całość przykrywamy paseczkami pozostałym ciastem,
Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni 15 minut.
Komentarze (2)