Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini szarlotki w czekoladowym cieście

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 180 g
cukier brązowy 2 łyżka
kakao 2 łyżka
żółtko jajek 3 sztuki
masło 80 g
cukier waniliowy 2 łyżeczki
Farsz:
jabłka 1 kg
masło 1 łyżeczka
cukier 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini szarlotki w czekoladowym cieście

Mąkę przesiewamy z kakao, dodajemy cukier, żółtko, masło, siekamy nożem, następnie szybko uganitamy, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na ok 30 minut.

W tym czasie, jabłka obieramy, kroimy w kosteczkę, podsmażamy na maśle z dodatkiem cukru.

Gotowe ciasto wałkujemy, wylepiamy foremki na mini babeczki (o średnicy 5cm - 5 sztuk). Na górę układamy jabłka i całość przykrywamy paseczkami pozostałym ciastem,

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 18.08.2012 20:22
wspaniale wyglądają, muszą być pyszne :)
kulinarny smak 15.08.2012 07:47
fajne takie na jeden raz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak