Mini sucharki z tuńczykiem i oliwką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    2 łyżki
  • tuńczyk

    0,5 puszki
  • oliwki nadziewane papryką

    8 sztuk
  • majonez

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • sucharki

    15 (mini)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wrzucam twaróg - rozdrabniam go widelcem, Tuńczyka z puszki odcedzam i wrzucam do twarogu. Do tego dodaję majonez i przyprawy wg upodobań i mieszam. sucharki układam ozdobnie na talerzyk i na każdego starannie kładę łyżeczkę powstałej masy. Oliwkę kroję wzdłuż na pół i układam na wierzch sucharka - można w całości, ja wolę na pół bo ładnie widać paprykę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ziutula 02.10.2012 01:27
smacznie i pomysłowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat