Mini ptysie do zup kremowych

Mini ptysie do zup kremowych

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • masło

    100 g
  • sól

    1 szczypta
  • jajka

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Mini ptysie do zup kremowych
Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy do niej masło i mieszamy i zagotowujemy.
Krok 2 - Mini ptysie do zup kremowych
Gdy się zagotuje dodajemy mąkę z solą
Krok 3 - Mini ptysie do zup kremowych
i mieszamy aż składniki połączą się w ciasto.
Krok 4 - Mini ptysie do zup kremowych
Studzimy i przekładamy do miksera.
Krok 5 - Mini ptysie do zup kremowych
Dodajemy po jednym jajku i miksujemy az się składniki połączą.
Krok 6 - Mini ptysie do zup kremowych
Za pomocą szprycy wyciskamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia małe ptyski. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut lub do czasu aż ptysie nabiorą złotego koloru.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Magula

11.01.2015 09:03
do pochrupania i do zup

Anna133

11.01.2015 09:02
wygląda apetycznie !

halina17

11.01.2015 00:03
dobre mini ptysie

cooked

10.01.2015 23:29
idealne do pochrupania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat