Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini ptysie do zup kremowych

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 szklanka
mąka 1 szklanka
masło 100 g
sól 1 szczypta
jajko 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mini ptysie do zup kremowych

Kroki postępowania

1
Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy do niej masło i mieszamy i zagotowujemy.
Krok 1 - Mini ptysie do zup kremowych foto
2
Gdy się zagotuje dodajemy mąkę z solą
Krok 2 - Mini ptysie do zup kremowych foto
3
i mieszamy aż składniki połączą się w ciasto.
Krok 3 - Mini ptysie do zup kremowych foto
4
Studzimy i przekładamy do miksera.
Krok 4 - Mini ptysie do zup kremowych foto
5
Dodajemy po jednym jajku i miksujemy az się składniki połączą.
Krok 5 - Mini ptysie do zup kremowych foto
6
Za pomocą szprycy wyciskamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia małe ptyski. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut lub do czasu aż ptysie nabiorą złotego koloru.
Krok 6 - Mini ptysie do zup kremowych foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 11.01.2015 09:03
do pochrupania i do zup
Anna133 11.01.2015 09:02
wygląda apetycznie !
halina17 11.01.2015 00:03
dobre mini ptysie
cooked 10.01.2015 23:29
idealne do pochrupania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak