Mini pizze

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ketchup

  • kilka plasterków szynki

  • cebula

  • ser

  • sól

  • pieprz

  • bazylia

  • mąka

    1 szklanka
  • woda

    1 szklanka
  • jajko

    1 szt.
  • sól

    1 szt.
  • olej

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ze składników na ciasto wyrabiamy ciasto na pizzę. Ilość wody i mąki można zwiększać w zależności od tego czy ciasto będzie zbyt twardy lub zbyt lepkie. Z ciasta robimy kulki. Będzie ich około 5-6 w zależności jakiej wielkości je zrobimy. Każda spłaszczymy na cienki placek. Rozkładamy je na blasze wysmarowanej tłuszczem. Każdy krążek smarujemy ketchupem. Na każdy krążek układamy szynkę, drobno pokrojoną cebulę, Doprawiamy solą i pieprzem. Nakładamy ser i posypujemy bazylią. Pieczemy około 20-25 minut, aż ser się rozpuści.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 07.12.2010 20:31
Niebo w gębie.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat