Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini Pavlova z sosem jagodowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

białko 2 szt.
cukier 200 g
sól szczypta
skrobia ziemniaczana łyżeczka
ocet winny łyżeczka
syrop jagodowy

Przepis i sposób przygotowania na: Mini Pavlova z sosem jagodowym

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier, dalej ubijając. Na końcu dodać ocet i mąkę ziemniaczaną, jeszcze miksując. Dobrze ubitą masę wyłożyć na papier do pieczenia w formie grubszych krążków. Bezy wstawić do nagrzanego piekarnika do tem.150*C, piec 45 minut. Następnie pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Ostudzone bezy podać z jagodami i sosem jagodowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 16.03.2015 22:48
smakowicie ...oj smakowicie u ciebie
tytka 10.03.2015 19:11
pięknie wygląda
Mama niejadka 10.03.2015 18:58
Smakowicie wygląda
mirosława4 10.03.2015 18:27
niebo w gębie :)
cukiereczek 10.03.2015 18:25
doskonały deser
IKrakowianka 10.03.2015 18:23
lubię takie desery
V_kuchareczka 10.03.2015 16:42
przepysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak