Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini gołąbki z kapusty włoskiej

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ryż 0 , 5 kg
kasza jęczmienna 30 dag
kiełbasa śląska 1 laska
udka z kurczaka 3
cebula 1
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
Kucharek przyprawa uniwersalna
kapusta włoska 1

Przepis i sposób przygotowania na: Mini gołąbki z kapusty włoskiej

Ryż oraz kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Kapustę należy sparzyć w osolonej wodzie. Udka z kurczaka ugotować w rosole. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć z cebulką na patelni. Ugotowane udka z kurczaka obrać z kości . Wszystkie składniki połączyć ze sobą oprócz kapusty. doprawić przyprawami. Przygotowanym farszem napełnić liście kapusty włoskiej , formułować mini gołąbki. Gotowe mini gołąbki ułożyć ba tacce i podlać je rosołem około 0, 5 l. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 30 minut w temperaturze 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maridka19 05.03.2016 18:01
Zachęcam do wypróbowania są bardzo pyszne :)
Renataj 04.03.2016 23:24
Takich gołąbków tzn. z takim farszem jeszcze nie robiłam- warto wypróbować.
noninka77 04.03.2016 20:21
Moje ulubione
Bernadeta1 04.03.2016 18:59
bardo lubię wszystkie gołąbki
w mojej kuchni 04.03.2016 17:58
dobre gołąbki zawsze się zje
ania2610 04.03.2016 16:02
pycha, bardzo lubię - "chodzą" już za mną od dłuższego czasu!
Motorek 04.03.2016 13:51
smaczne gołąbki
Wafelek2601 04.03.2016 09:55
Bardzo smaczne
Ewelina1991 04.03.2016 08:56
uwielbiam gołąbki
Franciszek 04.03.2016 00:55
dobre danie
gusia1000 04.03.2016 00:11
Lubię takie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak