Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini galaretki szparagowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi biała 1 pęczek
jaja 4 szt
bulion warzywny 1 litr
cukier
sok z cytryny
Żelatyna wieprzowa Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Mini galaretki szparagowe

Szparagi myjemy obieramy i gotujemy w wodzie z dodatkiem cukru i soli. Po ugotowaniu odcedzamy. Wcześniej gotujemy bulion warzywny na włoszczyźnie. Bulion doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Do gorącego dodajemy rozpuszczona żelatynę i dobrze mieszamy - studzimy. Ugotowane szparagi kroimy w kawałki ok 1- 2 cm. Jajka gotujemy na twardo , po ugotowaniu obieramy i kroimy w plasterki. Bierzemy foremki np do muffinek. Na dno kładziemy plasterek jajka potem kawałki szparagów , wlewamy bulion z żelatyną i wstawiamy do lodówki. Galaretki podajemy pokropione sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał3 16.06.2013 08:59
wygląda rewelacyjnie
Boska_Agatka 16.06.2013 08:58
wyśmienite polecam mniam
iwi 16.06.2013 08:11
Fajna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak