Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini borseto z truskawką i rabarbarem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
rabarbar 10 dag
truskawki 10 szt
cukier 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mini borseto z truskawką i rabarbarem

Kroki postępowania

1
Truskawki oraz rabarbar obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na kwadraty o boku 4 cm.
Krok 1 - Mini borseto z truskawką i rabarbarem foto
2
Kwadraty podziel na dwie części. W jednej z nich natnij nożem środki w kilku miejscach. Na pozostałych kwadratach ułóż kawałki traskawek i rabarbaru. Oprósz cukrem. Na owoce nałóż nacięte ciasto. Dociśnij brzegi, aby się skleiły.
Krok 2 - Mini borseto z truskawką i rabarbarem foto
3
Ciastka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 8 minut bez termoobiegu i 5 minut z termoobiegiem w temperaturze 200 stopni.
Krok 3 - Mini borseto z truskawką i rabarbarem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aginaa 02.06.2014 17:52
wygladaja na apetyczne
Kejti 02.06.2014 00:22
Super ciacha :-)
Krysia_S 27.05.2014 10:34
Pychotka ;)
Renata9 27.05.2014 07:33
pyszne ciasteczka
Mniam 26.05.2014 23:08
Smaczny i szybki deser.
agnieszka131919 26.05.2014 22:26
pyszności...nic dodać, nic ująć
Jusiaa 26.05.2014 21:40
Idealne, pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak