Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini bezy z bita śmietaną i jagodami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 4 sztuka
sól 1 szczypta
cukier puder 250 g
mąka ziemniaczana 1 łyżka
śmietana kremówka 1 kubek
cukier puder 3 łyżki
jagody 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Mini bezy z bita śmietaną i jagodami

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli, stopniowo dodajemy cukier, na koniec mąkę ziemniaczaną. Rozkładamy w sporych odstępach na balsze po porcji masy, pieczemy bezy ok 50 minut w 120 stopniach. Studzimy.
Krok 1 - Mini bezy z bita śmietaną i jagodami foto
2
Kremówkę ubijamy na sztywno z 3 łyżkami cukru pudru, wykładamy porcję na bezę.
Krok 2 - Mini bezy z bita śmietaną i jagodami foto
3
Układamy kilka jagód i przykrywamy kolejną bezą, na górze dajemy znów porcję bitej śmietany i kilka jagód
Krok 3 - Mini bezy z bita śmietaną i jagodami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna87 10.09.2012 09:33
fajne
Andysz 10.09.2012 08:45
mmm świetne;)
Miki 09.09.2012 21:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak