Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mini babeczki serowe z wiśniami

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

serka homogenizowanego 30 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
galaretka wiśniowa 1 opak
wiśnie

DEKORACJA

gałązki mięty

Przepis i sposób przygotowania na: Mini babeczki serowe z wiśniami

Żelatynę rozmieszać w niewielkiej ilości zimnej wody, odstawić do napęcznienia. Postawić garnuszek z żelatyną na ogniu lekko podgrzać. Przełożyć serek homogenizowany do miski, dodać rozpuszczoną żelatynę, dobrze zmiksować. Galaretkę przygotować w 400 gotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Wiśnie umyć, osączyć na sicie. Do każdej foremki na babkę, włożyć po jednej wiśni , zalać masą serową, odstawić do stężenia. Następnie wlać galaretkę do wszystkich foremek, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Wyjąć babeczki z foremek na talerz, udekorować listkami mięty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak