migdały oblane karmelem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały

    0,5 kg
  • owoce kandyzowane

    2 łyżki
  • miód płynny

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone w słupki migdały wymieszaj z kandyzowanymi owocami. Cukier rozpuść w garnku. Jak tylko zacznie nabierać złotego koloru, dodaj miód i połącz. Do masy dodaj następnie migdały z owocami i delikatnie wymieszaj. Przygotuj blaszkę; Posmaruj ją cienką warstwą oleju. Wylej na nią przygotowaną masę. Przykryj blaszkę folią spożywczą i odstaw do wystygnięcia. Gdy masa będzie zwarta, pokrój ją na mniejsze kawałki. Przechowuj w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 05.11.2012 20:20
Przegryzka aż ślinka cieknie.
ronald88 25.08.2011 09:12
super
agnieszka214 11.04.2011 09:17
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat