Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowy shake

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

lody 4 kulki
mleko 500 ml
laska wanilii 1
migdały
migdały siekane 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowy shake

Lody (najlepiej czekoladowe) dać do blendera, wlać mleko migdałowe (przepis poniżej).
Dodać ziarna z laski wanilii przekrojonej na pół za pomocą spiczastego noża, miksować aż do uzyskania napoju musu.
Szybko usmażyć na sucho migdały.
Przelać shake do 4 wysokich szklanek.
Posypać migdałami.
POMYSŁY: z braku mleka migdałowego można je zrobić:
1/2 l gorącego mleka, w którym zaparzamy 100 g tartych migdałów. Wycisnąć
całość przez szmatkę.
UWAGA: smak lodów warunkuje smak całego shake’a, dlatego warto dać lepsze lody lub zrobić je samemu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak