Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mąka
3 szkl. -
miód
1 łyżka -
Soda oczyszczona Prymat
2 łyżeczki -
jajko
2 sztuki -
margaryna
15 dag. -
masa
-
mleko
1/2 l. -
kasza manna
4 łyżki -
cukier
3/4 szkl. -
margaryna
1 kostka -
tłuszcz do formy
- - -
olejek migdałowy
- - -
Bułka tarta klasyczna Prymat
- -
Przepis i sposób przygotowania MIGDAŁOWIEC
Kaszę ugotować na mleku. Ostudzić. Margarynę zmiksować z cukrem, dodać ostudzoną i ugotowaną na mleku kaszę, dodać zapach migdałowy.
Kremem przełożyć ostudzone placki.
SMACZNEGO !!!
Komentarze (0)