MIGDAŁOWIEC

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl.
  • miód

    1 łyżka
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
  • jajka

    2 sztuki
  • margaryna

    15 dag.
  • masa

  • mleko

    1/2 l.
  • kasza manna

    4 łyżki
  • cukier

    3/4 szkl.
  • margaryna

    1 kostka
  • tłuszcz do formy

    - -
  • olejek migdałowy

    - -
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, miodu, sody, jajek i margaryny zagnieść ciasto a następnie podzielić je na 5 części. Upiec 5 placków.

Kaszę ugotować na mleku. Ostudzić. Margarynę zmiksować z cukrem, dodać ostudzoną i ugotowaną na mleku kaszę, dodać zapach migdałowy.

Kremem przełożyć ostudzone placki.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat