MIGDAŁOWIEC

MIGDAŁOWIEC

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    3 szkl.
  • miód

    1 łyżka
  • Soda oczyszczona Prymat

    2 łyżeczki
  • jajko

    2 sztuki
  • margaryna

    15 dag.
  • masa

  • mleko

    1/2 l.
  • kasza manna

    4 łyżki
  • cukier

    3/4 szkl.
  • margaryna

    1 kostka
  • tłuszcz do formy

    - -
  • olejek migdałowy

    - -
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    - -
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania MIGDAŁOWIEC

Z mąki, miodu, sody, jajek i margaryny zagnieść ciasto a następnie podzielić je na 5 części. Upiec 5 placków.

Kaszę ugotować na mleku. Ostudzić. Margarynę zmiksować z cukrem, dodać ostudzoną i ugotowaną na mleku kaszę, dodać zapach migdałowy.

Kremem przełożyć ostudzone placki.

SMACZNEGO !!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat