migdałowe niedżwiadki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    125 g
  • migdały

    25 g
  • margaryna

    20 g
  • jajko

    1
  • cukier kryształ

    50 g
  • rum

    1 łyżka
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • cukier wanilinowy

    1
  • olej do smażenia

  • cukier puder

    50 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

wszystkie skłądniki ciasta włożyć do miski. mikserem wyrobić na gładkie ciasto i odstawić pod przykryciem na godzine w zimne miejsce. Ciasto rozwałkowac na 2 cm. wykroić małe trójkąciki. smażyć ciasteczka w gorącym oleju. posypać cukrem pudrem i cukrem waniliowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 30.11.2011 18:36
fajne
Norgiusz 24.11.2011 20:12
smacznosci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat