Migdałowe bezy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • migdały mielone

    20 dag
  • cukier

    30 dag
  • jajko

    3 szt.
  • sól

    szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dokładnie oddzielić białka od żółtek, dodać do białek szczyptę soli i ubić mikserem na sztywno, w trakcie ubijania powoli dosypywać cukier, ubijać aż powstanie gęsta, błyszcząca masa, wymieszać ją dokładnie z migdałami ale tak by nie zniszczyć piany. Masę przełożyć do woreczka foliowego, ściąć czubek, wyciskać koła na pergamin. Wstawić do piekarnika o temp. 140 stopni, piec około 50 minut. Wystudzić w piekarniku

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat