Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowa sałatka z selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mały, jędrny świeży seler 1 szt
czerwone, soczyste, dojrzale jabłka 2 szt
sok z połowy cytryny
płatki migdałowe 2 łyżki
ocet jabłkowy 1 łyżka
olej z pestek winogron 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
ser żółty starty łagodny 1-2 lyżki
sól
cukier lub miód płynny
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowa sałatka z selerem

Seler dokładnie obrać, zetrzeć na dużych oczkach tarki jarzynowej i natychmiast skropić sokiem cytrynowym, starannie wymieszać. Na suchej, gorącej patelni zrumienić płatki migdałowe, wystudzić. Ocet wymieszać z olejem, do smaku dodać szczyptę soli, pieprzu, cukru lub miodu. Sos wlać do selera z jabłkiem. Dodać żółty ser, natkę pietruszki, składniki delikatnie wymieszać. Sałatkę wstawić na 15 minut do lodówki, przed podaniem posypać płatkami migdałowymi..

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak