Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowa lemoniada

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 4 duże sztuki
Syrop: 1/2 szklanki
miód 1/2 szklanki
woda zimna 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowa lemoniada

* Użyłam 1/2 szklanki syropu miętowego.
Z wszystkich cytryn wycisnąć sok, przelać go do dzbanka. Do soku cytrynowego dodać miód i syrop miętowy, dokładnie wymieszać. Wlać zimną wodę, ponownie dokładnie wymieszać. Gdyby lemoniada wyszła zbyt słodka, można dolać więcej wody. Gotową lemoniadę rozlać do szklanek i podawać. Latem do lemoniady można dodatkowo dodać kostki lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mniam 12.05.2014 11:39
Wspaniała lemoniada. Zrobię sobie taką :)
monika141 24.04.2014 11:33
bardzo lubię miętę ,taka lemoniada na pewno jest pycha
Magula 23.04.2014 14:06
To coś dla mnie, moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak