Mieszanka toskańskich przypraw

Mieszanka toskańskich przypraw

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Skomponuj wyjątkową mieszankę aromatycznych przypraw rodem ze słonecznej Toskanii. Świetnie sprawdzą się do podkreślenia smaku popularnych we Włoszech dań: pizzy, foccacii, a także ryb.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Bazylia suszona Prymat

    4 łyżeczki
  • Majeranek suszony Prymat

    4 łyżeczki
  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • Oregano suszone Prymat

    2 łyżeczki
  • Tymianek suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • Rozmaryn suszony Prymat

    2 łyżeczki
  • papryka w płatkach

    2 łyżeczki
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mieszanka toskańskich przypraw

Połącz ze sobą popularne w Toskanii oraz w kuchni włoskiej zioła i przyprawy. W kilku minut stwórz unikalną kompozycję, którą podkreślisz smak pizzy, foccacii czy dań rybnych.

Wszystkie przyprawy wsyp do miseczki i dokładnie ze sobą wymieszaj.

Mieszankę umieść w szczelnym pojemniku (np. szklanym).

Gotowe!

Toskańską mieszankę przypraw używaj kiedy tylko masz ochotę, do podkreślenia smaku ulubionych potraw.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat