Mieszanka sałat z awokado i krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 szt
  • krewetki koktajlowe

    150 g
  • mieszanka drobnych sałat

    1 op
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • woda

    100 ml
  • śmietana

    100 ml
  • keczup łagodny

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Krewetki mrożone przelać na sicie gorącą wodą .Zagotować wodę ,dodać krewetki ,gotować 4-5 min.Awokado pokroić w kostkę ,skropić sokiem z cytryny.Przygotować sos:śmietanę wymieszać z keczupem,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,sól i pieprz do smaku.Mieszanke sałat wyłożyć na półmisek ,dodać awokado,ostudzone krewetki polać sosem .Podawać natychmiast.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat