Mieszanka sałat z awokado i krewetkami

Mieszanka sałat z awokado i krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • awokado

    2 szt
  • krewetki koktajlowe

    150 g
  • mieszanka drobnych sałat

    1 op
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • woda

    100 ml
  • śmietana

    100 ml
  • keczup łagodny

    1 łyżka
  • czosnek

    1 ząbek
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mieszanka sałat z awokado i krewetkami

Krewetki mrożone przelać na sicie gorącą wodą .Zagotować wodę ,dodać krewetki ,gotować 4-5 min.Awokado pokroić w kostkę ,skropić sokiem z cytryny.Przygotować sos:śmietanę wymieszać z keczupem,dodać czosnek przeciśnięty przez praskę,sól i pieprz do smaku.Mieszanke sałat wyłożyć na półmisek ,dodać awokado,ostudzone krewetki polać sosem .Podawać natychmiast.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat