MIĘSO Z MARCHEWKĄ

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 kg
  • mięso wieprzowe

    1/4 kg
  • cebula

    2
  • ocet

    1 łyzka
  • cukier

    1 łyżka
  • olej

    do smażenia
  • sól, pieprz, Kucharek

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę kroimy w kostkę i gotujemy w wodzie z 1/2 łyzki cukru aż będzie miękka. Cebule obieramy i kroimy. Mięso obieramy i kroimy w kostkę. Smazymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pół szklanki wody i dusimy pod przykryciem 10 minut. Do miesa dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy dale, po chwili dodajemy ugotowaną marchewkę. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz Kucharkiem do smaku. Na koniec smażenia dodajemy ocet i dusimy jeszcze chwilkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
iwona332 23.10.2010 00:03
super
Ewa111 11.08.2010 18:15
Taki marchewkowy gulasz

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat