odc. 3 Kuchnie Świata

Mięso z grzybami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • cebula

    1 sztuka
  • sos sojowy

    2 łyżki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • oliwa

    4 łyżki
  • rosół z kury Kucharek

    2 szklanki
  • chili Prymat

    1 łyżeczka
  • sól

    - -
  • boczniaki

    50 dag
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • indyk

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć i pokroić na cienkie paski, czosnek obrać i zmiażdżyć. Mięso doprawić solą, pieprzem, chili, czosnkiem, cukrem i odstawić na 1 godz. Oczyszczone i pokrojone grzyby usmażyć na połowie tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu smażyć krótko mięso, dodać pokrojoną cebulę i lekko podsmażyć. Dodać grzyby, wlać rosół i dusić, aż mięso będzie miękkie. Na koniec zagęścić potrawę mąką. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 12.10.2011 07:22
fajne
jolita 01.10.2011 07:50
super
novita26 29.09.2011 08:11
mniam
pioge7 16.09.2011 19:28
ekstra
Ewa/kalapurtka 04.08.2011 19:56
pyszne
kriso 14.05.2011 05:05
dobry pomysł na obiad
berys18 12.04.2011 09:47
warto wypróbować
berys18 12.04.2011 09:46
warto wypróbować
AgaS10 12.02.2011 14:14
fajne jedzonko:)
szajba2 01.01.2011 15:07
lubię to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat