Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 ząbki
cebula 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki
cukier 1 łyżeczka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
oliwa 4 łyżki
rosół z kury Kucharek 2 szklanki
chili Prymat 1 łyżeczka
sól - -
boczniaki 50 dag
Pieprz czarny mielony Prymat - -
indyk 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso z grzybami

Mięso umyć i pokroić na cienkie paski, czosnek obrać i zmiażdżyć. Mięso doprawić solą, pieprzem, chili, czosnkiem, cukrem i odstawić na 1 godz. Oczyszczone i pokrojone grzyby usmażyć na połowie tłuszczu. Na pozostałym tłuszczu smażyć krótko mięso, dodać pokrojoną cebulę i lekko podsmażyć. Dodać grzyby, wlać rosół i dusić, aż mięso będzie miękkie. Na koniec zagęścić potrawę mąką. Podawać z ryżem ugotowanym na sypko

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 12.10.2011 07:22
fajne
jolita 01.10.2011 07:50
super
novita26 29.09.2011 08:11
mniam
pioge7 16.09.2011 19:28
ekstra
Ewa/kalapurtka 04.08.2011 19:56
pyszne
kriso 14.05.2011 05:05
dobry pomysł na obiad
berys18 12.04.2011 09:47
warto wypróbować
berys18 12.04.2011 09:46
warto wypróbować
AgaS10 12.02.2011 14:14
fajne jedzonko:)
szajba2 01.01.2011 15:07
lubię to
Barbara55 06.07.2010 13:31
mięso + grzyby = pychota
halina17 28.05.2010 14:33
Lubię bardzo dania z grzybami.
sylwiachmiel 19.05.2010 07:21
wyprobuje jak przyzadze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak