Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięso wołowe z warzywami w sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 1 kg
cebula 2 szt
marchewki 2 szt
pietruszka 1 szt
mąka 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion wołowy 1 kostka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięso wołowe z warzywami w sosie

Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć do rondla. Kostki bulionowe rozpuścić w 3 szkl wody, wlać do mięsa i dusić pod przykryciem. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso wsypać posiekaną cebulę, obrane i pokrojone marchewki orać pietruszkę. Wszystko razem smażyć przez kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek i zioła, wymieszać i połączyć z mięsem. Dusić pod przykryciem do miękkości, przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 01.05.2013 15:30
Pyszne danie.
Wacław 21.12.2011 21:21
smaczne !
Iwona51
Iwona51 27.11.2011 00:54
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak