Mięso wołowe z warzywami w sosie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    1 kg
  • cebula

    2 szt
  • marchewki

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • mąka

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bulion wołowy

    1 kostka
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyć osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć pieprzem, obtoczyć w mące i zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć do rondla. Kostki bulionowe rozpuścić w 3 szkl wody, wlać do mięsa i dusić pod przykryciem. Do tłuszczu w którym smażyło się mięso wsypać posiekaną cebulę, obrane i pokrojone marchewki orać pietruszkę. Wszystko razem smażyć przez kilka minut, dodać koncentrat pomidorowy, posiekany czosnek i zioła, wymieszać i połączyć z mięsem. Dusić pod przykryciem do miękkości, przyprawić do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 01.05.2013 15:30
Pyszne danie.
Wacław 21.12.2011 21:21
smaczne !
Iwona51 27.11.2011 00:54
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat