MIĘSO W JAŁOWCOWEJ MARYNACIE

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Marynata

  • oliwa

    1/2 szklanki
  • ketchup ziołowy

    1 łyżka
  • ocet winny

    4 łyżki
  • Przyprawa do mięs Prymat

    1 łyżka
  • tymianek

    1 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    10 ziaren
  • jałowiec

    15 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt

Lista składników

  • mięso od szynki

    500 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do oliwy dodajemy ocet winny, ketchup oraz przyprawy. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Mięso kroimy na kotlety o grubości 3-4 centymetrów i delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Pokrojone mięso marynujemy co najmniej 12 godzin. Grillujemy po ok. 8-10 minut z każdej strony.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Pani Domu 30.12.2015 08:04
aromatyczne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat