Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięso na dziko

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 500 gram
makaron rurki
jogurt naturalny 1
ocet
ziele angielskie 4
Liść laurowy suszony Prymat 3
mąka
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: mięso na dziko

Mięso wołowe pokroić na większe kawałki, przełożyć do garnka, zalać wodą i octem (ilość octu i wody zależy od nas), dodać liscie laurowe, ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotować około godziny, ostudzić i wstawić do lodowki (nawet na 2 dni).

Nastepnie jeszcze raz gotować do miękkości, zaprawić mąką i jogurtem. Podawać z makaronem..ilość makaronu zależy od nas .ja to danie gotuję dla męża i jemu gotuję zawsze około 0.5 paczki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bogusia19 03.09.2013 13:11
pyszne musi byc
dodi 03.09.2013 12:56
smakowite!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak