Mięso mielone z granatem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mielone mięso wieprzowe

    60 dag
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • sos sojowy

    1 łyżka
  • granat

    4 mało dojrzały
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Granaty myjemy , sparzyć gorącą wodą.Przekroić na pół i wydrążamy pestki z sokiem.. Środki oczyścić z błonek i wymyć, osuszyć.Oliwę rozgrzać dodać mięso mielone i smażyć. Dodać pestki granatu z sokiem , wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem , dodać sos sojowy..Mięso nakładamy do połówek granatu. Następnie zapiekamy ok 5 minut w piekarniku.podajemy na liściach sałaty.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
treonina 29.08.2011 11:38
apetyczne to mało powiedziane :-)
treonina 29.08.2011 11:38
apetyczne to mało powiedziane :-)
madzialena19 18.11.2010 17:56
Wspaniały przepis.
madzialena19 18.11.2010 17:56
Wspaniały przepis.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat