Mięso gotowane przekładane

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gotowane

    2 kg
  • chrzan

    kawałek
  • śmietana

    1 szkl
  • masło

    2 łyżki
  • ziemniaki

    8 szt
  • jaja

    3
  • sól

  • sucharki

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Chrzan zetrzeć i udusić na 1 łyżce roztopionego masła wymieszanego ze śmietaną. Ziemniaki ugotować i zetrzeć na tarce, osolić i wyrobić z jajkami. Mięso pokroić na kawałki. I posmarować uduszonym chrzanem, przykryć masą z ziemniaków, posypać rozgniecionymi sucharkami, masełko roztopić, polać na przygotowanej potrawie i zapiec w piekarniku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 29.07.2013 15:40
fajna potrawa
RenataZ-et 14.12.2012 23:06
fajne:)
Ewelina47 31.01.2012 11:09
ciekawe czy dobre jest takie mi?sko
Anna138 17.01.2012 23:43
świetne
mirosława4 19.12.2011 17:24
ciekawy przepis
Monika193 17.12.2011 16:27
smakuje super
Wafelek2601 08.12.2011 11:03
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat