Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny chlebek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Masa mięsna

wołowina 700 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 2/3 szkl
mleko 1 szkl
jajko 2
cebula 1/2 szkl (drobno pokrojona)
sól 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1/4 łyżeczki

Pasta

cukier brązowy 3 łyżeczki
ketchup pikantny 1/4 szkl
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1/3 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny chlebek

Bułkę tartą zalałem mlekiem i odstawiłem na 20 minut. Dodałem pozostałe składniki masy i dokładnie wymieszałem. Przełożyłem do natłuszczonej foremki do zapiekania. Wymieszałem wszystkie składniki pasty, posmarowałem wierzch chlebka. Piekłem około 45 minut w temperaturze 175 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 20.02.2015 09:50
smaczny chlebek
marenka 19.02.2015 18:42
Ciekawy pomysł na fajną potrawę;)
Katarzyna59 19.02.2015 17:22
bardzo apetyczny
agnieszka214 19.02.2015 17:18
super danie
Wafelek2601 19.02.2015 17:03
Ciekawy przepis
anilewe13
anilewe13 19.02.2015 16:25
wygląda przepysznie
Aleksandra/Olcia 19.02.2015 15:11
uuu mniam
Stenka 19.02.2015 13:56
ciekawy przepis
Pyszota 19.02.2015 13:00
super przepis
jasiek 19.02.2015 12:19
taki pasztecik
engie23 19.02.2015 12:17
apetyczny :)
erym 19.02.2015 12:02
cos dla chlopa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak