Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne żeberka słodko-kwaśne

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 0,5 kg

Na marynatę

miód prawdziwy 1 łyżka
ketchup pikantny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól i pieprz

Porada

Mięciutkie mięso pieczone w słodko-kwaśnej marynacie

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne żeberka słodko-kwaśne

Żeberka umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na mniejsze porcje. Włożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.Składniki na marynatę wymieszać i porządnie natrzeć nią żeberka, odstawić mięso do lodówki na co najmniej godzinę. Żeberka piec w 180 st C pod przykryciem przez godzinę, następnie odkryć i dopiekać jeszcze pół godziny na funkcji grilla często podlewając marynatą. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna Kryla 29.01.2018 12:04
Polecam:)))
w mojej kuchni 27.01.2018 01:10
takie żeberka chętnie zjem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak