Mięsne żeberka słodko-kwaśne

Mięsne żeberka słodko-kwaśne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • żeberka wieprzowe

    0,5 kg

Na marynatę

  • miód prawdziwy

    1 łyżka
  • ketchup pikantny

    2 łyżki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć , osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na mniejsze porcje. Włożyć żeberka do naczynia żaroodpornego.Składniki na marynatę wymieszać i porządnie natrzeć nią żeberka, odstawić mięso do lodówki na co najmniej godzinę. Żeberka piec w 180 st C pod przykryciem przez godzinę, następnie odkryć i dopiekać jeszcze pół godziny na funkcji grilla często podlewając marynatą. Smacznego!
Joanna Kryla
Mięciutkie mięso pieczone w słodko-kwaśnej marynacie

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Joanna Kryla 29.01.2018 12:04
Polecam:)))
w mojej kuchni 27.01.2018 01:10
takie żeberka chętnie zjem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat