Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0,4 kg
jajko 2 szt
woda letnia 0,2 ml
mięso wieprzowe 0,3 kg
pieczarki 0,25 kg
cebula biała 2 szt
śmietana 12% 4 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat do smaku
chili do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone doprawić i odstawić do lodówki, w tym czasie z mąki, jaj, ciepłej wody i odrobiny oleju zagnieść ciasto, rozwałkować.
Krok 1 - Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym foto
2
Szklanką wykrawać koła, napełniać farszem i lepić pierogi.
Krok 2 - Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym foto
3
Pieczarki umyć, obrać, pokroić w plasterki, cebule obrać pokroić w drobną kosteczkę, razem podsmażyć.
Krok 3 - Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym foto
4
Gdy pieczarki z cebulą będą zarumienione, należy je zalać szklanką zimnej wody, dodać kostkę bulionową i przyprawy, gotować na wolnym ogniu, Pod koniec gotowania dodać do sosu śmietanę, aby sos zgęstniał.
Krok 4 - Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym foto
5
Smacznego
Krok 5 - Mięsne pierogi w sosie pieczarkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pycia9 19.09.2013 11:45
super przepis
AnielskaSlodycz 13.09.2013 20:23
fajny pomysł ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak