mięsne kulki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    60 dag
  • cebula

    2 szt
  • surowe ziemniaki

    3 szt
  • ziemniaki ugotowane

    3-4 szt
  • mąka

    6 łyżka
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
  • przyprawa do mielonego prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki surowe zetrzeć na tartce, odcisnąć i zmieszać z ziemniakami ugotowanymi, przeciśniętymi przez praskę, dodać mąkę, osolić i wyrobić na jednolitą masę. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem i przyprawą i smażyć około 10-15 minut. Z ziemniaków utworzyć placuszki, na każdy nałożyć porcję mięsa, zawinąć tak, aby powstały kulki. Wrzucamy kulki do osolonego wrzątku i gotujemy 3 -4 minuty, aż wypłyną. SMACZNEGO!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 27.01.2013 10:03
fajne
Łukasz15 28.06.2012 15:36
Są pyszne
joanna77 08.05.2012 21:27
mniam
joanna77 08.05.2012 21:27
mniam
Motorek 23.03.2012 09:15
pycha
Katarzyna/kate1980 27.02.2012 21:50
pyszniutkie
Angelika10 10.02.2012 00:47
fajne
pacpaw 23.01.2012 20:28
super wykonanie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat