Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mięsne kulki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 60 dag
cebula 2 szt
surowe ziemniaki 3 szt
ziemniaki ugotowane 3-4 szt
mąka 6 łyżka
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
przyprawa do mielonego prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: mięsne kulki

Ziemniaki surowe zetrzeć na tartce, odcisnąć i zmieszać z ziemniakami ugotowanymi, przeciśniętymi przez praskę, dodać mąkę, osolić i wyrobić na jednolitą masę. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone, doprawić solą, pieprzem i przyprawą i smażyć około 10-15 minut. Z ziemniaków utworzyć placuszki, na każdy nałożyć porcję mięsa, zawinąć tak, aby powstały kulki. Wrzucamy kulki do osolonego wrzątku i gotujemy 3 -4 minuty, aż wypłyną. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 27.01.2013 10:03
fajne
Łukasz15 28.06.2012 15:36
Są pyszne
joanna77 08.05.2012 21:27
mniam
joanna77 08.05.2012 21:27
mniam
Motorek 23.03.2012 09:15
pycha
Katarzyna/kate1980 27.02.2012 21:50
pyszniutkie
Angelika10 10.02.2012 00:47
fajne
pacpaw 23.01.2012 20:28
super wykonanie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak