Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne kule z serem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 1 kg
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz mielony do smaku
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
żółty ser 10 dag
majeranek do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne kule z serem

Kroki postępowania

1
Mięso z łopatki mielimy w maszynce, a następnie wyrabiamy na jednolitą masę razem z jajkami, czosnkiem przeciśniętym przez praskę oraz przyprawami. Jeśli masa mięsna ma zbyt luźną konsystencję możemy dosypać troszeczkę bułki tartej.
Krok 1 - Mięsne kule z serem foto
2
Formujemy kulki, które lekko spłaszczamy i na tak powstałym placku układamy kawałek wcześniej pokrojonego żółtego sera i ponownie formujemy kulkę.
Krok 2 - Mięsne kule z serem foto
3
Gotowe kulki panierujemy w bułce tartej a następnie smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu aż nabierze ładnego rumianego koloru.
Krok 3 - Mięsne kule z serem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 07.01.2014 08:28
pysznosci mniam
Agata3 06.01.2014 20:12
Bardzo dobre danie:)
Rycerz
Rycerz 06.01.2014 20:11
Ciekawe połączenie składników.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak