Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 g
kapusta pekińska 1
jajko 2
marchewka 1-2
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym

Kroki postępowania

1
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajka, bułkę tartą, przyprawę oraz sól i pieprz, wymieszać. Następnie liście kapusty pekińskiej pokroić w drobną kostkę (odciąć twardy głąb). Wymieszać z mięsem mielonym.
Krok 1 - Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym foto
2
Następnie uformować kulki i smażyć na oleju.
Krok 2 - Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym foto
3
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą (ok. 1/2 szklanki) i zagotować. Dodać marchewkę startą na grubych oczkach i dusić kilka min.
Krok 3 - Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym foto
4
Sos przełożyć do naczynia z klopsikami i delikatnie wymieszać.
Podawać.
Krok 4 - Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela9 28.09.2013 15:25
Bardzo smakowicie wygląda:)
Sylwia26 28.09.2013 14:57
apetycznie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak