Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym

Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • kapusta pekińska

    1
  • jajko

    2
  • marchewka

    1-2
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • sól

  • olej do smażenia

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    2 łyżki
  • Przyprawa do mięsa mielonego farszu i klopsów Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym

Kroki postępowania

Krok 1 - Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym foto
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać jajka, bułkę tartą, przyprawę oraz sól i pieprz, wymieszać. Następnie liście kapusty pekińskiej pokroić w drobną kostkę (odciąć twardy głąb). Wymieszać z mięsem mielonym.
Krok 2 - Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym foto
Następnie uformować kulki i smażyć na oleju.
Krok 3 - Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym foto
Koncentrat pomidorowy wymieszać z wodą (ok. 1/2 szklanki) i zagotować. Dodać marchewkę startą na grubych oczkach i dusić kilka min.
Krok 4 - Mięsne klopsiki z kapustą pekińską w sosie marchewkowym foto
Sos przełożyć do naczynia z klopsikami i delikatnie wymieszać.
Podawać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Izabela9 28.09.2013 15:25
Bardzo smakowicie wygląda:)
Sylwia26 28.09.2013 14:57
apetycznie wygląda :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat